Uitkijktoren

Nieuwe uitkijktoren in Middelkerke

 

De watertoren wordt een kopje kleiner gemaakt. Dat heeft watermaatschappij Faris na grondig onderzoek beslist. De top gaat eraf maar een basis van 7meter blijft behouden. Op initiatief van schepen Michel Landuyt werd een uniek alternatief beklonken. Het nieuwe concept biedt een perfecte combinatie tussen kunst, natuur en praktische werking.

Schepen Michel Landuyt presenteert vol trots de Middelkerkse uitkijktoren. Iconisch, esthetisch, functioneel én met respect voor de natuur. Vanop de nieuwe uitkijktoren krijgt u een verbluffend zicht van 360° over Middelkerke. Om dat uitzicht te genieten overmeester je 72 trappen om op 20 meter hoogte te komen.

Bij het ontwerp werd heel wat aandacht besteed aan het milieu. Dat bewijst ook het helmgras dat wordt verwerkt in het esthetische beeld. De toren komt midden in de natuur te staan, op het wandelpad tussen Westende en Middelkerke. Een boeiende en unieke tussenstop voor wandelaars!

“De nieuwe toren past ook in de uitbouw van het beeldenpark. De uitkijktoren zal voor een uniek zicht zorgen op de monumentale kunstwerken zoals het recent geplaatste Olnetop van Nick Ervinck. De toren wordt gegarandeerd een toeristische meerwaarde voor Middelkerke” vertelt schepen Landuyt.

Het schepencollege heeft het studiebureau ‘architecten Delobelle’ aangesteld om binnenkort de aanvraag voor bouwvergunning in te dienen.

 

 

Laat je stem horen & word lid van Open Vld

OpenVld Middelkerke - mariodeclerck@telenet.be