het zandplan

Het zandplan

 

Zoals u weet, kregen we de laatste weken te kampen met hevige windstoten aan de kust. Ook in Middelkerke waren er op verschillende plaatsen hoge zandophopingen. Gelukkig pleitte schepen Devey in het verleden al voor de invoer van ‘het zandplan’. Dit specifieke plan kon onmiddellijk in werking worden gezet om het probleem zo efficiënt mogelijk aan te pakken.

 

Bij de uitvoering van het zandplan zijn heel wat manschappen betrokken. Zowel de reinigingsdienst, wegendienst en beplantingsdienst dragen actief hun steentje bij. Schepen Devey vindt het uiterst belangrijk om openlijk te communiceren over de inzet van de gemeentediensten.

 

Het is logisch dat de reinigingsdiensten geen afval kunnen ruimen terwijl ze specifieke strandophopingen aanpakken. Om misopvattingen uit de weg te gaan somt schepen Devey alvast enkele maatregelen voor u op: er worden 4 tractoren met aanhangwagens ingezet, 1 opduwvoertuig, 2 vrachtwagens, 2 kranen, 2 borstelmachines, 11 chauffeurs en 5 personen die gedurende twee weken manueel aan het werk gaan om Middelkerke zandvrij te maken.

Er wordt dus, zonder enige twijfel, aandacht geschonken aan het ‘zandprobleem’. Schepen Devey is resoluut overtuigd om dit zandplan verder uit te werken om toekomstige stormen nog beter aan te pakken.

Laat je stem horen & word lid van Open Vld

OpenVld Middelkerke - mariodeclerck@telenet.be