duinpieper

School de Duinpieper wordt vernieuwd!

 

Bart Vandekerckhove, schepen van jeugd heeft een voorstel ingediend om de gemeenteschool de duinpieper in Westende te vernieuwen. Dit voorstel werd op donderdag 10 maart goedgekeurd in de gemeenteraad van Middelkerke.

 

Het wordt een renovatieproject in combinatie met nieuwbouw, met aandacht voor de erfgoedwaarde van het huidige gebouw. Het moderne concept zal heel wat vernieuwende faciliteiten en mogelijkheden bieden voor de school en voor de kinderen. “De jeugd is onze toekomst, zij moeten alle mogelijkheden krijgen om optimaal te kunnen groeien in een duurzame omgeving. Door de bouw van de nieuwe school kunnen de kinderen met de juiste en met innovatieve middelen onderwezen worden.” Vertelt schepen Vandekerckhove.

 

Er is een publiek private samenwerking (PPS) goedgekeurd om dit project te bewerkstelligen. De kandidaten zullen ruimte krijgen om een creatieve invulling te geven aan de opdracht. Eenzelfde project werd op poten gezet voor de bouw van de gemeenteschool De Zandloper Middelkerke in 2011. Zowel de school als het gemeentebestuur zijn zeer tevreden dat het project weldra van start kan gaan.

 

Laat je stem horen & word lid van Open Vld

OpenVld Middelkerke - mariodeclerck@telenet.be