Wilde wijken westende

Project Wilde Wijken in Westende-Bad

 

 

Wonen in een warme wijk, dat is toch waar we allemaal naar streven, niet? Het project wilde wijken in Westende dorp brengt mensen dichter bij elkaar. Jong en oud, groot en klein iedereen is welkom om mee te denken, om mee te werken en om creatieve ideeën in daden om te zetten. Op zaterdag 19 maart kwamen heel wat inwoners samen om het warme initiatief officieel te huldigen.

 

Het project bestaat uit drie fasen. In de eerste fase wil de organisatie Westende-dorp uittekenen en op de kaart zetten. Niet zomaar in de vorm van een landkaart of een stadsplan maar op een creatieve manier door de inwoners van Westende zelf. Want wie kent het dorp beter dan inwoners zelf? We zijn benieuwd om te ontdekken hoe Westende dorp eruit ziet in de gedachten van zijn eigen inwoners.

 

In de tweede fase gaat het project zich focussen op de inwoners persoonlijk. Wie zijn jullie? Wat zijn jullie talenten? Wat zijn jullie hopen, dromen en wensen? Wat willen jullie delen met dorpsgenoten? Wilde wijken wil door middel van dit project de inwoners één voor één beter te leren kennen.

 

In de derde fase willen ze een plaats creëren, in het centrum van westende dorp, waar al die talenten, al die visies en al die goede ideeën samen komen. Een plaats waar iedereen zich kan thuis voelen en tot rust kan komen.

 

Het project wordt ondersteund door heel wat enthousiaste mensen. Ook de burgemeester was zaterdag aanwezig op de opening. Zij hoopt te mogen rekenen op de steun van iedereen, zodat wilde wijken een gezellige ontmoetingsplaats mag bieden aan vele westendenaars.

Laat je stem horen & word lid van Open Vld

OpenVld Middelkerke - mariodeclerck@telenet.be